Ką daryti prieš parduodant seną „iPhone“

Po daugelio metų naudojimo jūsų „iPhone“ pradėjo atrodyti šiek tiek nuobodus. Taigi, jūs nusprendėte jį parduoti ir atnaujinti į visiškai naują išmanųjį telefoną. Bet prieš parduodant seną „iPhone“, turite atlikti tam tikrus veiksmus, pvz., Saugiai kurti atsargines duomenų kopijas ir ištrinti visą esamą turinį bei nustatymus.

Tai daroma siekiant užtikrinti, kad nieko neliktų jūsų įrenginyje ir visi jūsų duomenys būtų saugūs. Sekite, kai mes jums pateiksime 12 svarbiausių dokumentų!

12 dalykų, kuriuos turite padaryti prieš parduodant seną „iPhone“

1. Atsarginė kopija į „iTunes“

Žinote, kad „iCloud“ atsarginės kopijos yra puikios ir nepaprastos, tačiau yra dangtelis. Be to, turint tikrą, prieinamą atsarginę atsarginę kopiją vietinėje sistemoje, gali būti labai daug, jei viskas nutiks netinkamai su „iCloud“ atsargine kopija. Štai kodėl aš visada rekomenduoju „iTunes“ atsarginę kopiją.

Tiesiog paleiskite „iTunes“ savo kompiuteryje. Tada prijunkite „iPhone“ prie kompiuterio → Pasirinkite įrenginį. Tada spustelėkite atsarginę kopiją dabar.

Pastaba: Jei norite išsaugoti sveikatos ir veiklos duomenis iš „iOS“ įrenginio ir „Apple Watch“, būtinai užšifruokite atsarginę kopiją. Norėdami tai padaryti, pažymėkite laukelį Šifruoti [įrenginio] atsarginę kopiją ir įveskite įsimintiną slaptažodį.

Baigę atsarginės kopijos kūrimo procesą, galite patikrinti datą ir laiką skyriuje Naujausia atsarginė kopija.

# 2. Atsarginė kopija į „iCloud“

Nors „iTunes“ atsarginės kopijos yra saugios, „iCloud“ atsarginės kopijos yra naudingos, kai norite lengvai nustatyti naują „iPhone“. Kai bandote atkurti iš „iTunes“ atsarginės kopijos, turite būti prijungti prie kompiuterio su atsarginių kopijų failais. Naudodami „iCloud“ galite būti bet kur (be abejo, naudodami „Wi-Fi“ ryšį).

Taip pat lengva sukurti atsarginę kopiją „iCloud“.

  • Atviras Nustatymų programa jūsų įrenginyje
  • Dabar palieskite profilio piktogramą.
  • Tada palieskite „iCloud“.
  • Toliau palieskite „iCloud“ atsarginė kopija.
  • Įsitikinkite, kad „iCloud Backup“ jungiklis yra ĮJUNGTA. Dabar paspauskite Atsarginė kopija dabar. Tada šiek tiek palaukite, kol jūsų įrenginys bus sėkmingai sukurtas

Atsižvelgiant į tinklo greitį ir atsargines kopijas, atsarginės kopijos kūrimas gali trukti nuo kelių minučių iki valandos. Geros naujienos yra tai, kad leidi jai veikti fone ir tęsti savo darbą.

Svarbus dalykas, kurį reikia atsiminti, yra tai, kad galite pasirinkti, kokie duomenys bus saugomi „iCloud“. Tai nepaprastai naudinga.

# 3. Eksportuokite kontaktus į ir iš „iCloud“

Nesvarbu, ar pereinate prie naujo „iPhone“, ar einate į „Android“ pasaulį, visada geriau apsaugoti adresų knygą. Ir kaip geriau sukurti atsarginę visų kontaktų kopiją, nei naudojant „iCloud“ sinchronizavimą. Be to, galite eksportuoti savo kontaktus kaip „vCard“.

Atidarykite programą „Nustatymai“ → palieskite savo profilį → „iCloud“ → dabar, įsitikinkite, kad kontaktų jungiklis įjungtas.

Norėdami eksportuoti savo kontaktus kaip „vCard“, eikite į icloud.com → prisijunkite naudodami „Apple ID“ ir slaptažodžius → Spustelėkite kontaktų piktogramą → Spustelėkite mažą krumpliaračio piktogramą apatiniame kairiajame kampe ir pasirinkite Eksportuoti „vCard“.

Kaip ištrinti „iPhone“ duomenis prieš parduodant

# 4. Ištrinti nuotraukas

Pakartosiu. Bendras nustatymas iš naujo išvalys visas jūsų nuotraukas, tačiau visada saugiau jas atskirai ištrinti. Tokiu būdu jūs išvalote pėdsakus (geriau nei tai, ką atliks bendras atstatymas).

Nuotraukų išvalymas apima albumų išvalymą. Deja, kadangi „iPhone“ / „iOS“ nėra galimybės ištrinti programos nuotraukų iš karto, turėsite [pasinaudoti nedideliu triuku, kad jas ištrintumėte masiškai] [0].

# 5. Ištrinti programas

Baigę ištrinti nuotraukas (tai yra vienas asmeniškiausių dalykų, kuriuos turėtumėte savo senajame „iPhone“), galite pradėti išvalyti programas.

Kodėl reikia ištrinti programas, kai iš naujo jas išvalius? Tik papildoma atsargumo priemonė. Ištrynus programas bus ištrinta dauguma su šiomis programomis susietų talpyklų. Taip pat bus ištrinti visi prisijungimo / asmeninės informacijos pėdsakai, kuriuos programos galėjo išsaugoti jūsų „iPhone“. (Galvoju apie „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“ ir kt.)

# 6. Atsijunkite nuo „iCloud“, „iMessage“ ir „Facetime“

Kitas svarbus dalykas, kurį turite padaryti, yra atsijungti nuo „iCloud“, „iMessage“ ir „FaceTime“.

Atidarykite programą „Nustatymai“ → Jūsų profilis → Bakstelėkite Atsijungti → Įveskite „Apple ID“ slaptažodį ir iššokančiajame lange spustelėkite Išjungti.

Eikite į Nustatymai → Žinutės → Siųsti ir gauti → palieskite „Apple ID“ → bakstelėkite Atsijungti.

Atidarykite „Nustatymai“ → „FaceTime“ → paspauskite „Apple ID“ → bakstelėkite Atsijungti.

# 7. Atsijunkite nuo „iTunes“ / „App Store“

Tai tik įprasta procedūra.

  • Atviras Nustatymai
  • Slinkite žemyn ir bakstelėkite „iTunes“ ir „App Store“
  • Bakstelėkite savo Apple ID
  • Dabar bakstelėkite Atsijungti

# 8. Išjunkite visus kodus / ekrano laiko slaptažodžius

Bendras nustatymas iš naujo (ištrinti visą turinį ir nustatymus) paprastai iš naujo nustato viską, įskaitant slaptažodžius, tačiau norėdami būti tikri, galite išjungti „Screen Time Passcode“, jei jį nustatėte.

Norėdami jį išjungti, tereikia pereiti prie Nustatymai → Ekrano laikas → Bakstelėkite Keisti ekrano laiko kodą → Bakstelėkite Išjungti ekrano laiko kodą → Norėdami patvirtinti, įveskite kodą.

# 9. „Safari“, „Mail“, kalendoriai, priminimai

Kai ištrinsite „iCloud“ paskyrą, nebeliks daugelio „Safari“, „Priminimų“, „Kalendorių“ ir kt. Elementų. Tas pats ir pašto abonementams. Bet gali būti istorijos likučių, puslapių talpyklų, sąrašo elementų skaitymo, kuriuos galbūt norėsite ištrinti senajame „iPhone“. Turėtumėte tai padaryti dabar.

Kadangi tai yra akcijų programos, jų negalite ištrinti (ir to daryti nėra prasmės). Taigi, jūs ištrinate visus likusius duomenis.

„iOS“ siūlo paprastą būdą atsikratyti „Safari“ istorijos ir svetainės duomenų. Atlikite tai, kad būtų pašalinti visi naršymo duomenys.

# 10. Bendras nustatymas iš naujo (ištrinti visą turinį / nustatymus)

Šiuo metu jūsų „iPhone“ jau atrodo kaip atstatytas. Tačiau atminkite: jūs vis dar turite „Wi-Fi“ slaptažodžius, galbūt saugomus kai kuriuos APN profilius, asmeninę informaciją, pvz., „IPhone“ pavadinimą ir kt. Mes juos išvalysime.

  • Atviras Nustatymai
  • Paspausti Generolas
  • Slinkite į apačią ir bakstelėkite Atstatyti
  • Paspausti Ištrinti visą turinį ir nustatymus
  • Patvirtinkite ir „iPhone“ bus atstatytas, išsijungs ir bus paleistas iš naujo

# 11. Atsijunkite „iPhone“ iš „Apple Watch“

Tai tikrai būtina. Ir tai turite padaryti prieš prekiaudami ar atiduodami savo įrenginį.

„Apple Watch“ duomenys automatiškai sukuriami atsarginės kopijos darymo metu. Taigi, neturėtumėte dėl to jaudintis. Norėdami tai padaryti, eikite į šį įrašą.

# 12. Išregistruokite „iMessage“

Ypač pereinant prie ne „Apple“ įrenginio, reikia išregistruoti „iMessage“. Be to, jūsų įrenginyje gali nebūti SMS / MMS pranešimų. Norėdami tai padaryti, peržiūrėkite šį praktinį vadovą.

Štai!

Apvyniojama ...

Taigi, tai yra keletas esminių dalykų, kuriuos turite atlikti prieš atiduodami savo įrenginį bet kam (arba tuo tikslu jį parduodami). Žinoma, tai šiek tiek laiko. Tačiau geriau apsaugoti duomenis.

Nepraleiskite ir šių įrašų:

  • Kaip ištrinti „iPhone“ atsarginę kopiją iš „Mac“ ir kompiuterio
  • Kaip perkelti duomenis iš seno „iPhone“ į naują
  • 12 geriausių būdų, kaip pakartotinai naudoti seną „iPhone“: išnaudokite savo naudotą „iPhone“
  • „iPhone“ namų mygtukas neveikia arba nereaguoja? Pataisykime

Taigi, kurį įrenginį planuojate perjungti?

Naujausios žinutės